Peugeot Citroën denkt ook aan de kleintjes

RM.Design- PSA toont hun visie over mobiliteit van de toekomst. Op het ADEME forum in Frankrijk presenteren ze een driewieler, hij heeft trouwens wel vier wielen, voor de duidelijkheid. Waar de drie opslaat zijn de drie stoelen. Denk je hem als particulier te bestellen heb je het mis. PSA zet hem vooral in de markt voor grote bedrijven en verhuurbedrijven. Het is onder andere het visitekaartje om te laten zien hoe ‘groen’ hun automobielen zijn. Hier zijn wat specificaties voor de petrolheads onder ons: 20 kW sterke elektromotor, topsnelheid van 110 km/h per uur, actieradius van 100 km. Gewicht van 650 kg aan de haak. Draaicirkel van 7,2 m. Dus de ideale stadsauto aldus PSA. Zijn naam is VELV wat staat voor Véhicule Électrique Léger de Ville. Leuk, zal alleen een andere naam kiezen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *