Saab in acute geldnood

RM.Design- Het ene bericht is net af of kan weer een nieuw bericht worden aangemaakt over Saab. Dit keer is het echt goed mis. Saab heeft ongeveer 17 miljoen euro nodig om de eerste financiële problemen op te lossen. Dat bleek gisteren uit onderzoek van vakbonden en deurwaarders. Saab is ruim 11 miljard euro aan lonen verschuldigd. Alle lonen van de medewerkers van Saab laten waarschijnlijk op zich wachten. Geld wat er binnenkomt gaat eerst naar de schuldeisers van het Zweedse automerk. Gisteren werd vanuit Saab bevestigd dat het niet lukt om de eerste 2100 salarissen uit te keren. De deurwaarder heeft ongeveer 352.000 euro al kunnen vinden. Dat geld wordt vererdeeld over het Noorse Kongsberg Automotive en Infotiv. Het is nog niet genoeg om de claims te betalen die bij elkaar al een slordige 406.022 euro bedragen.

De productie van Saab ligt al vanaf april stil doordat toeleveranciers niet genoeg geld kregen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *