BMW i laat van zich horen

RM.Design- BMW laat meer van zich horen over hun aankomende i3 en i8. Beide auto’s maken hun opwachting in 2013. Tegen die tijd lopen dan beide van de band in Leipzig. De modellen zijn ontworpen om zo slim mogelijk met energie om te gaan. Door het gebruik van materialen zijn ze uitstekend geschikt om gerecycled te worden. De productie kost 50 procent minder energie. De i3 en i8 zijn zo gemaakt om zo min mogelijk het milieu te belasten.

i3

BMW ziet Nederland als een belangrijke proeftuin voor de i3.Vanwege de dichtbevolkte Randstad met miljoenen inwoners. Dat meldde Ian Robertson tijdens de onthulling van beide concepts. Het zou een goede lease-auto kunnen worden. Naast deze concepts hebben ze ING Car Lease overgenomen. Bij de Duitse automerken gaat het voor de wind, investeren miljarden en zien enorme omzetten en winsten. dit jaar.

Het is een futuristisch uitziende auto , gemaakt voor stedelijk gebieden. Het is de eerste volledige electrisch auto van het Beierse automerk. Binnen 6 uur is hij volledig opgeladen. De i3 heette hiervoor Megacity Vehicle. Beiden auto’s staan op een volledig nieuwe architectuur, LifeDrive architectuur genaamd. Door deze toepassing compenseert het meergewicht van de accu’s. Met LifeDrive wordt gesproken over twee verschillende aandrijvingen in een module verwerkt. De motoren zijn met elkaar verbonden door een ‘energietunnel’. Hij beschikt over een 125 kW (170 pk sterke elektromotor) met een koppel van 250 Nm die na de start direct beschikbaar is. 0 naar 100 km/h in minder dan 8 seconden. Electronische topsnelheid van 150 km/h.

Door die architectuur konden ze de carrosserie kleiner en lichter maken. Van deze stadsauto moet je geen enorme liters inhoud verwachten, met zijn vieren kan er 200 liter bagage mee.

i8

Puur en emotioneel, zijn een van de kernwoorden van deze sportwagen. De vormgeving is geïnspireerd op het ConnectedDrive systeem, met het ‘verbinden’ en communiceren tussen de auto’s. Het dashboard is in een cockpitvorm gegoten. De rijdynamiek , contact et de weg, heeft BMW altijd goed voor elkaar, daarom is daar nog meer aandacht in besteed in de vormgeving. De i8 heeft een gewichtsverdeling van 50/50. 164 kW, 220 pk sterke 1,5 driecilinder met nog een indrukwekkende 300 Nm. De basis van dit zogeheten LifeDrive concept wordt  gevormd door een stijf, uit aluminium vervaardigd chassis: de  Drive-unit, waarin aandrijflijn, accu en wielophanging zijn  geïntegreerd. De Life-unit is een zeer sterk en bijzonder lichte  opbouw van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). Bij de i8 wordt dus meer de nadruk gelegd op de dynamiek dan de i3, want het is een sportwagen! Naast al dat sportieve gemak is er zeker aandacht besteed aan het praktische, zo kunnen er vier personen mee. Het is geen ruime vierzitter. In de i8 kan 150 liter bagage. Beide auto’s staan op de Autoshow in Frankfurt, pas in 2013 staat de i3 in de showroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *