Einde Saab steeds dichterbij

RM.Design- Einde Saab is dichterbij. De schuld van Saab bedraagt nu 60 miljoen euro bij de toeleveranciers. IF Metall, de grootste vakbond heeft bij Saab een aanmaning gedaan voor de 1500 medewerkers.De medewerkers krijgen ongeveer 2100 euro om hun levensonderhoud te verzorgen, via een collectieve regeling. Victor Muller beweerd dat een Chinees bedrijf voor 13 miljoen aan nieuwe Saabs zou hebben besteld. Zo kan de productie weer herstart worden, deel van de schuld worden ingelost bij de toeleveranciers en de salarissen betaald worden van de medewerkers.

De belangstelling bij potentiële kopers in Nederland bij de dealers neemt af. De noodlijdende berichten doen het niet goed. De doelstellingom 1500 auto’s te verkopen in Nederland moet naar beneden bijgesteld worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *