Groen licht voor Jaguar CX-75

-RM.Design- Vanochtend maakte Jaguar via een persconferentie bekend dat de CX-75 in productie gaat! De oplage bedraagt 250 stuks. Eerst was er nog sprake dat deze conceptcar niet in productie zou gaan. Voor deze belangrijke persconferentie kwamen zwaargewichten uit de autowereld. Zoals Jaguar Land Rover eigenaar Ratan Tata die naar Engeland is gevlogen en F1 oprichter Frank Williams. Beide werken toe naar een introductiedatum in 2013.  De CX-75 moet de XJ220 opvolgen.  Het productiemodel krijgt net andere afmetingen voor homologatie en overheidseisen. Deze Jaguar zal  heel veel overeenkomsten hebben met de conceptcar. Van 0 naar 100 km/h gaat hij in minder dan 3 seconden, de motor die daarvoor zorgt heeft een kleine 1000 pk, dat hij uiteindelijk een top van 320 km/h bereikt aangedreven door een 1,6 viercilinder turbomotor of turbinemotor met een elektromotor.  Je kan er heel kort elektrisch mee rijden. In september komt er meer informatie vrij over deze Jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *