Nieuwe Ghost

Naast de Drophead coupé is dit toch wel een hele strakke Rolls Royce. Hier introduceer ik de nieuwe Rolls Royce Ghost. De naam heeft een mysterieus karakter. De Ghost is een klein broertje onder de Phantom.

Voor prijsjesjagers, of moeten wij toch zeggen: voor de allerrijksten der aarde?

Het is een compleet nieuw model die vooral goedkoper en kleiner is dan dat wij gewend zijn. Nog even de afmetingen: hij is 540 centimeter lang. De velgen zijn 19 inch(!) Groot dus, altijd nog 40 cm korter dan een Phantom.

Er moest een model wat gangbaarder was dan de gevestigde modellen die ze tot nu toe tot beschikking hadden. Exclusief, luxe, kleiner. Toch groot genoeg om bekende mensen te vervoeren. Niemand hoeft zich te schamen om hiermee voor de dag te komen, integendeel. Dit is een wagen die mij inspireert op een goede manier. Geen vierkant geheel meer, maar een vloeiend geheel, net als de Drophead. Dit is echt een auto die ‘sexy’ genoemd mag worden.

Je trekt hem aan als een jas, het moet gegoten zitten. Nadat je de jas hebt aangetrokken komt de ‘flying lady’ te voorschijn en je start de motor. Voorin ligt een leuke 6,6 liter V12, 780 Nm bij 1.500 toeren per minuut. Hij heeft een koppel van een supersnel jacht, je komt nooit tekort. Het is een heel slim ding, in de nacht krijg je camera’s om aan de zijkant te kijken. Aan de voorkant en zijkant en achterkant heeft hij overal camera’s hangen om niet je band te beschadigen ergens tegenaan.  Dit maatpak kost wel een kleine 352.982 euro, koopje dus.Een nadeel, dit is de prijs als je deze Ghost kaal koopt zonder opties. De staatloterij van 17 miljoen euro is zeker niet slecht om dit te bekostigen. De opties die je kan bestellen, zijn een vermogen waard. Rolls Royce heeft de auto onder andere gemaakt om het merk toegankelijker te maken voor mensen en laten zien dat ze een andere richting opkunnen dan het logge geheel. Ze zijn heel benieuwd of het publiek hem mooi vindt en natuurlijk goed.

Over opscheppen gesproken, geen vier of zes, de Ghost heeft een acht versnellingsbak. Voor het comfort.Deze Rolls Royce gaat naar 0 naar 100 in 4,7 seconden! Heel snel en dat gewicht wat hij meeneemt, is enorm. Enorme prestaties dus. Dit is de eerste telg uit de Ghost-familie, dus niet alle modellen hoeven vierdeurs te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *