Mercedes SLS AMG Roadster

Mercedes-Benz heeft net de SLR Mclaren laten opvolgen door de Mercedes SLS AMG. Nu heb ik een impressie gemaakt van de  Mercedes SLS AMG Roadster.

Eer de Mercedes SLS AMG Roadster op de markt komt is het alweer 2011. Uiteraard beschikt de onthoofde versie van de nieuwe Gullwing niet over vleugeldeuren, dat wordt namelijk een beetje lastig bij een stoffen dak. Afgelopen zomer doken opeens uit het niets de eerste beelden op van een Mercedes SLS AMG Roadster in de stoffige woestijnen van de VS. De 571 pk sterke SLS AMG moest toen nog onthuld worden op de IAA.

Behalve aan een Roadster werkt Mercedes AMG ook nog aan een geheel elektrisch aangedreven SLS, met vier, bij de wielen geplaatste elektromotoren. Daarvan komt in 2013 waarschijnlijk een kleine serie op de markt.
De dichte SLS AMG is al bestelbaar, hij kost in Nederland meer dan drie ton en er zijn al meer dan 40 bestellingen vanuit ons land binnen. (Bron Autoweek.nl)
Open versie:
Mercedes SLS AMG Roadster
Gesloten versie:
Mercedes SLS AMG Roadster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *