Weekly News: Week 52


Elke week worden we met z’n allen vol gegooid met persberichten over de fantastische nieuwe modellen die elk merk heeft. Maar toch heb ik ook een mening en die wil ik graag laten spreken. Daarom ga ik elke week een Weekly News maken waarbij ik ook mijn mening over het nieuws geef. Dit keer in weekly news: Een korte, want er is deze week niet veel nieuws want het is een feestweek!: Micheal Schumacher gaat naar Mercedes GP, Lotus gaat met de exige op naar de F1 tour. Honda gaat weer racen. En saab is ook te volgen via andere berichten;)

Micheal Schumacher gaat naar Mercedes GP

Jaja de snelle duitser heeft het italiaanse paard uitgezwaaid en bij de Duitse ster toegevoegd samen met Rosberg. Deze zevenvoudig wereldkampioen heeft 3 jaartjes niet geraced en nu gaat hij weer bij de Duitser aan de bak. Het is niet voor het eerst dat Schumacher bij Mercedes reed, want dat deed hij ook al in 1990 en 1991. Op 14maart 2010 kan je hem voor het eerst weer in actie zien in Bahrein. Gaat deze legende de vloer aanvegen met het jonge grut, of is er in drie jaar zoveel veranderd dat hij amper kan meekomen? Aan zijn gezondheid zal het in ieder geval niet liggen; Schumacher heeft hard getraind, en de nekblessure waardoor hij eerder dit jaar niet kon invallen voor Felipe Massa is verleden tijd; zijn doktoren hebben volledig ingestemd met zijn keuze om weer te gaan racen. Welcome back Schumi!

Lotus met de exige op F1 tour

Deze Lotus heeft voluit: Lotus Exige S Type 72. Speciale edities zijn eigenlijk altijd wel fijn, maar als ze dan ook nog eens teruggrijpen naar één van de gaafste Formule 1-auto’s die er ooit rondreden, dan kunnen we onze lol helemaal op. En wat zijn die velgen prachtig. Deze Lotus is uitgevoerd in de kleurstelling van de “John Player Special” Lotus Type 72, de F1-auto die tussen 1970 en 1975 twintig races, drie constructeurstitels en twee kampioenschappen won. En dat is niet niets! Voor de rest is het vooral zwart met een gouden randje. Het karretje heeft een sportpakket en de zwarte lederen sportstoeltjes en met gouden stiksels. Ook heeft de lotus een rolbeugel, tractiecontrole, dubbele oliekoelers en aan de voorzijde een instelbare anti-rollbar gemonteerd zijn. Wil je nog meer, dan kun je op de optielijst airconditioning, een sperdifferentieel en het Performance Pack aanvinken. Dat laatste bestaat o.a. uit een vermogensupgrade naar 240 pk, grotere remmen van AP Racing en launch control. Er worden er jammer maar 40 van gemaakt, 20 voor Engeland en 20 voor de rest van de wereld.

Honda gaat weer racen.

Alweer een bericht wat weer iets in de verte met de F1 heeft te maken. Nadat Honda met de F1 is gestopt is ook de NSX opvolger gestopt. Maar ze wilde niet dat het getest voor niets was en hebben ze dit leuke racewagentje op de weg gezet. Nou niet de weg want het mag alleen op het circuit. De officiële specificaties zijn nog niet bekend, maar de auto zal gekwalificeerd worden via de 2010 GT500 regelgeving. Dankzij een uitzondering kan men zonder een straatversie toch meedoen aan de races. Alhoewel er nog steeds geen nieuwe NSX is, heeft Honda het ontwikkelingswerk gebruikt voor deze HSV-10 GT. De racer krijgt een 3.4-liter V8 onder de kap, dat zou goed zijn voor een vermogen van meer dan 500 pk.

Hier 2 mooie filmpjes over deze Honda met prachtig geluid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *