Weekly News: Week 50


Elke week worden we met z’n allen vol gegooid met persberichten over de fantastische nieuwe modellen die elk merk heeft. Maar toch heb ik ook een mening en die wil ik graag laten spreken. Daarom ga ik elke week een Weekly News maken waarbij ik ook mijn mening over het nieuws geef. Dit keer in weekly news: Een korte, want het is voor mij een drukke week:De nieuwe Mercedes E-klasse Cabriolet, BMW Z4M?, een Ferrari Speciaal.

Mercedes E-klasse Cabriolet (zibb.nl)

De nieuwe Mercedes E-klasse Cabriolet
Mercedes-Benz heeft uiteindelijk ook van de Cabriolet getrokken. Over stof gesproken, Mercedes heeft gelukkig het stoffen kapje gehouden. Speciaal voor die doelgroep is er een nieuw windscherm bedacht dat boven de voorruit omhoog klapt. Gecombineerd met het windschermpje achteraan creëert deze een zeer rustige atmosfeer in de cabine, ook met het dak open, aldus Mercedes. Het is wel een leuk nieuw dingetje, maar het ziet er niet uit! Maar om niet met een megafoon te hoeven praten is eigenlijk ook wel fijn. Dus misschien word het nog wel wat. Natuurlijk heeft deze nieuwe cabrio ook weer motoren! Dezelfde als de coupé broer eigenlijk dus is dat niet echt nieuws, maar dat deze cabrio de laagste CW-waarde heeft van 0,24 is wel netjes en is ook nog goed voor het verbruik! Keep it going Mercedes!

BMW Z4 sDrive35is (Autoblog.nl

BMW Z4M?
Kortom nee. Volgende bericht… Nee? Nou oke, ik zal er maar iets over vertellen dan? Het is een rode BMW Z4 met een stalen klapdak. Je kan het ook nog in andere kleuren krijgen zoals grijs. Natuurlijk onderscheidt de nieuwe Z4 zich wel een klein beetje. Mr. BMW moet nog wel wat stof voor borrelpraat hebben. Deze snellere BMW Z4 sDrive35i wordt verkocht met toevoeging van een extra “s”. De “s” geeft de zescilinder twinturbo heeft 34pk meer (nu 340), een hoger koppel van 450Nm met overboost (wooh vet) naar 500Nm, en een sprint naar de 100km/u van 4,8 in plaats van 5,1 seconden. Verbruik en uitstoot zijn bij deze verbeterde prestaties gek genoeg gelijk gebleven. Wacht is even! Dat is dus best wel een lekker autotje! Dus het word misschien nog wel iets. Tuurlijk is een BMW Z4M wel leuker, maar dit is ook wel stiekem leuk. Oja de Z4 sDrive 35is is vanaf maart leverbaar voor €76.650,- andere Z4’s uitdossen met het M-pakket kan vanaf maart voor €4.588.

Ferrari P540 Superfast Aperta

Een Ferrari Speciaal.
Nee geen frikandel. Nee een super speciale Ferrari. Zo speciaal dat er maar 1 van is. Ja, want bij Ferrari kan je een auto laten bouwen waar er maar 1tje van is. Nou wie wil dat nou niet? Deze Ferrari heet voluit: Ferrari P540 Superfast Aperta. De basis is een ‘gewone’ Ferrari 599 GTB. Maar hij heeft nu een open dak en daardoor waren er toch veel verstevigingen nodig (al is het een klein open dakje, en toch nog heel veel verstevigingen?), dus is hij wat zwaarder geworden. De auto is gemaakt voor en door Edward Walson, de zoon van de man die kabel-tv heeft uitgevonden. De bouw heeft 14 maanden geduurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *