Weekly News: Week 49

 

Elke week worden we met z’n allen vol gegooid met persberichten over de fantastische nieuwe modellen die elk merk heeft. Maar toch heb ik ook een mening en die wil ik graag laten spreken. Daarom ga ik elke week een Weekly News maken waarbij ik ook mijn mening over het nieuws geef. Dit keer in weekly news: Nieuwe Audi A8, Spyker wil Saab kopen?, Finally! Alfa Romeo Giullietta, De prijzen van de Bentley Mulsanne, Wat doet Raikkonen, Wat verkoopt Renault?  

Audi A8 (autokopen.nl)

  

Nieuwe Audi A8
De nieuwe Audi A8 is klaar en ja wat vinden we ervan? Ik vind die nieuwe koplampen maar niets. Met die fully LED lights. Geef mij maar een lichtslang, dat is leuk voor in deze tijd met kerst enzo. Hoef je ook geen nieuwe kerstlampjes te kopen! Maar toch vind ik hem nog steeds op de huidige A8 lijken, maar dat is Audi. De A8 heeft een relatief laag gewicht, mede dankzij een volledig aluminium frame (net zoals het huidige model) en een kleinere cilinderinhoud zoals de V6. De auto heeft daardoor betere verbruikscijfers en is volgens Audi de meest efficiente sedan in het luxe segment, bla bla bla. In eerste instantie zal Audi een achtcilinder diesel en een achtcilinder benzine aanbieden, waaronder een 4.2 FSI (372 pk en 445 Nm ) en een 4.2 TDI (350 pk en 800 Nm). Later komen er twee zescilinder diesels bij, en er is inmiddels bevestiging dat er een hybride A8 komt! Gelukkig zal er ook weer een A8L en een S8 op de markt komen. En natuurlijk is het MMI-systeem waarbij handschrift herkenning mogelijk is (je kunt met je vingers tekst invoeren) vernieuwd.    

Spyker C8 Aileron

Spyker wil Saab overnemen?
Ja, het noodlijdende Saab wil het noodlijdende Saab overnemen. De Hollanders hebben al vaker fouten gemaakt zoals het Spyker F1 team. Maar is dit nu alweer een fout? Ik denk het wel want dit kleine bedrijfje kan niet zomaar een winstgevend merk maken terwijl het grote GM het niet lukt. Maar ook Koennigsegg wilde Saab overnemen, dus wie weet? Het gerucht gaat dat Spyker samen met de Russische Convers bank (= moederbedrijf van Snoras) een bod zou voorbereiden. We zulllen zien…    

Alfa Romeo Giullietta

Finally! De Alfa Romeo Giullietta
Alfa Romeo heeft eindelijk bekend gemaakt dat de opvolger van de 147 de naam Giulietta krijgt. De Alfa zal op de C-evo bodemplaat waar ook de Fiat Bravo opstaat. Giulietta is 4,35 meter lang, 1,80 meter breed en 1,46 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,63 meter. De verschillende motoren die straks beschikbaar zijn, er kan gekozen worden uit 2 dieselmotoren en 3 benzinemotoren. Dieselrijders kunnen kiezen uit de 1.6 JTDm (105 pk) en 2.0 JTDm (170 pk) en benzinerijders hebben de keus uit een 1.4 MultiAir Turbo (120 pk en 170 pk) en een hete Quadrifoglio Verde met een 1.75 TBi (235 pk) blok. Alle motoren zijn gekoppeld aan een start-/stopsysteem. Natuurlijk is Alfa Romeo goed met stylen van auto’s, maar bij deze weet ik het nog niet. Hij ziet er wel lekker dik uit en hij is wel weer stoer. Maar toch vind ik hem wel wat bollig. En niet die scherpte die de 159 wel heeft. De Alfa heeft ook iets weg van de Mi.To. Laten we wachten op meer foto’s    

Bentley Mulsanne (Autoblog.nl)

De prijzen van de Bentley Mulsanne
De prijs van 512 pk in combinatie met 1.020 Nm koppel… Die prijs wordt door Hessing geschat op 398.500,- Euro. Dit is super veel geld. Ik zal toch liever 4 Dikke audi’s kopen. Dat is natuurlijk ook VAG. Maar het lijkt super veel geld en het is het ook, maar zijn concurrenten zoals Maybach en de Rolls-Royce, want die kosten 530.000 en 540.000 euro. Ook Wouter Bos zal blij zijn als je een Mulsanne koopt, want de belastingen op dit slagschip is schrik niet!: 155.500 euro! Ik zal toch maar gaan sparen, je leeft maar een keer!       

Kimi Raikonnen (telegraph.co.uk)

Wat doet Raikkonen?
Ja, dikke portomonnee Raikkonen gaat WRC racen. En niet in een sporty Ferrari, maar in een Citroen C4. Wat mij een teruggang lijkt. Maar met een ferrari zal je direct vast zitten in de modder. Hij heeft nu voor 1 jaartje getekend en gaat 12 races rijden. Huh het zijn er toch 13? Maar hij zal Nieuw-Zeeland overslaan. Kaj Lindström wordt de co-piloot van Raikkonen, hij zat eerder in de auto bij meervoudig rallykampioen Tommi Makinen.   

Renault F1

Wat verkoopt Renault?
Ja auto’s, maar ook zijn F1-team. Schrik niet! Het is maar voor een gedeelte. Het Formule 1 team van Renault kende afgelopen jaar natuurlijk geen droom seizoen, de auto was niet snel genoeg en ‘crashgate‘ was natuurlijk ook niet echt positief (sponsors haakten massaal af). Daarnaast voelt Renault ook nog eens de pijn van teruglopende verkopen en dan is een luxe speeltje zoals een F1 team natuurlijk niet heel erg handig. Renault zal dan nog 2 jaar van de naam Renault kunnen gebruik maken en ook de motoren hebben nog een wiebertje op het typeplaatje. Er worden 2 namen genoemd: Aston Martin met de mannen van Prodrive. De andere partij die wordt genoemd is GenII Capital, dat is een Luxemburgse investeringsmaatschappij die eigendom is van Gerard Lopez. En hij is ook eigenaar van Gravity, dat is een ontwikkelingsprogramma voor jonge coureurs. Onder andere de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung maakt onderdeel uit van dat programma. En je mag 1 keer raden wie er deze week heeft getest voor Renault F1… inderdaad Ho-Pin Tung. De manager van Ho-Pin heeft inmiddels bevestigd dat hij vanwege een eventuele overname mocht testen voor Renault. Be continued…   

   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *