Update: Saab ten onder.

Het eigenzinnige merk Saab is definitief ten onder. Het bijna failliete Spyker wilde deze onderneming overnemen die zelf ook aan de grond stond. Zweedse bankiers en beleggers vonden het al vreemd dat een Nederlands sportwagenmerk meer auto’s bouwde dan verkocht en de omzet niet gigantisch was. Zo’n klein merk een groot merk als Saab moest overnemen.

In de kokers bij Saab zat een opvolger voor de 9-5 station aan te komen en studies zoals de 9-3X en andere concepts.  Trollhätan lag al stil, nu definitief.

Het merk zal in een rustige dood tegemoet gaan, alle schuldeisers worden afbetaald en de klanten blijven tevreden. Garantieclaims worden dus ook nog ingewilligd en er zullen onderdelen gestrekt blijven worden.

One thought on “Update: Saab ten onder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *