Weekly News: Week 48

 
Elke week worden we met z’n allen vol gegooid met persberichten over de fantastische nieuwe modellen die elk merk heeft. Maar toch heb ik ook een mening en die wil ik graag laten spreken. Daarom ga ik elke week een Weekly News maken waarbij ik ook mijn mening over het nieuws geef. Dit keer in Weekly News: Toekomst kijken met Bentley, De nieuwe 5 van BMW, Gordini word een blauw koekblikje, Groeten uit Essen en het doek van de Audi A8. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is de Giullietta.
Bentley Crossover by Remco Meulendijk

Toekomst kijken met Bentley
Bentley ziet dat de rijken in de wereld hun centjes zien wegvloeien in bouwprojecten in het bijna falliete Dubai of de beurs leegt word op de AEX enz. En Bentley ziet ook dat Audi het goed doet. En Bentley zit bij VAG en mag dus niet in het vaarwater van de nieuwe A8 en de coupe-versie de A7 gaan zitten. Dus gaat Bentley een Shouting-brake maken en ook nog een Cross-overtje. Maar is Bentley daar niet een beetje laat mee? Een Cayenne begint ook op z’n retour te gaan en daar komt een kleinere opvolger van omdat ze zien dat een grote SUV niet meer veel word verkocht. En wie wil er nou een Shouting-brake met 2 deuren voor 5 man? Ik tenminste niet. Geef mij dan maar gewoon een leuk coupétje als de Conti GT. Maar we zullen het binnen een paar jaar zien.
 

BMW 5-serie (Autoblog.nl)

De nieuwe 5 van BMW.
Bangle is gone, boring is back. Jammer want ik vind de vorige 5-serie nog steeds mooi. Het was in het begin een beetje een raar model, maar in de loop van de tijd is het een stoer model geworden. De nieuwe 5 is een te heet gewassen 7-serie met een 3 kontje. Het is niet erg, maar het begint allemaal een beetje op hetzelfde te lijken. Dat vind ik jammer. Maar het design vind ik toch best netjes. De 5 is 6 centimeter gegroeid en is met flink aantal motoren leverbaar: 520d, 525d, 530d, 523i, 528i, 535i en het topmodel de 550i. Dat is een V8 twinturbo met 407pk en in 5.0 is de naald bij de 100.

 Gordini word een blauw koekblik

Renault Twingo RS Gordini

had al een paar maanden lang verteld dat er een nieuwe Gordini komt op basis van de Twingo. Leuk denken we. Een Twingo met flink aantal pee-kaatje dat de Abarth 500 esseesse het nakijken kan geven. Dan kunnen we het uiterlijk en het plastic binnenin voorlief nemen. Maar nee hoor. Renault geeft het maar 133pk en dat is precies hetzelfde als de Twingo RS. De 17″ velgen die naar keuze in blauw of zwart kunnen worden afgewerkt. In het interieur is blauw leder te vinden op deuren, stuurwiel, pookknop en op de speciale sportstoelen. Gordini logo’s en een blauwe achtergrond voor de toerenteller moet het feest compleet maken. Dat is wat de Twingo te bieden heeft. Gemiste kans? Ik denk van wel. We kunnen zelf de auto ook wel een blauw kleurtje geven en 2 stikkers over het dak plakken. Van mij mogen de andere Gordini’s die nog komen wel een paar meer aanpassingen krijgen en niet alleen maar de buitenkant.

ENCO Lamborghini LP560-4 (Autoblog.nl)

Groeten uit Essen
De Essen Motorshow in Duitsland is weer begonnen. De Tuningwereld is dus weer te zien in Duitsland en er staan toch wel wat leuke modelletjes: zoals de Speedart 911 Turbo, ENCO Lamborghini Gallardo LP560-4 en de Brabus B63 S. Ook zijn er wat conceptjes van Citroen te vinden en is er nog veel Tuning spulletjes te vinden. Mooi of niet. Ieder zijn smaak. Zoals de MEC Design SLS AMG hoef ik niet voor mijn deur.

Audi A8 (icars.sg)

Het doek van de Audi A8
De Audi A8 is onderhand aan pensioen toe. Hij is er sinds 2003 te vinden bij de dealer en heeft al 2 keer een faceliftje achter de rug. Gelukkig komt er een nieuwe A8 die weer gelukkig een beetje bij het oude blijft, want ik vind de A8 nog steeds een prachtige verschijning. Maar de techniek enz. Is wat minder van deze tijd, dus dat mag wel wat veranderen. Audi heeft besloten om maandag 30 november de nieuwe A8 met veel bombarie te onthullen in Miami. Als we dat omrekenen naar Nederlandse tijd dan komen we uit op 1 december om 0:35. De onthulling is live te volgen via audi.tv. We zullen zien.

Alfa Romeo Giullietta (Progretto940.it)

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is de Giullietta.
Dit is de nieuwe naam van de C-segment Alfa Romeo. Deze Alfa moet de oude 147 op gaan volgen en staat op het Fiat Bravo onderstel. Dit is natuurlijk wel aangepast aan de Alfa maatstaven. Eerst zou de C-segmenter 149 of Milano gaan heten, maar toch is er voor deze bijna onmogelijk uit te spreken naar gekozen. Maar omdat de Milanesen die in de Fiat fabriek werken niet zo blij waren met deze naam werd de naam Milano Giullietta. Waarom ze bozen waren? Werknemers van Alfa Romeo in Milaan zijn namelijk niet zo blij met die naam. Fiat heeft namelijk besloten om alle Alfa Romeo activiteiten in Milaan (Milano in het Italiaans) over te brengen naar Turijn vanaf januari/februari 2010. In Milaan is ooit de basis gelegd voor het merk en de werknemers 232 werknemers die daar nu nog werken zijn niet blij dat ze straks naar Turijn moeten. En als Alfa Romeo dan een model met de naam Milano op de markt zou brengen zou dat extra zout in de wonden zijn. Wat vind jij beter?


Heb je een leuk bericht over de auto industrie? Stuur het! Naar:
rmdesignblog@gmail.com

One thought on “Weekly News: Week 48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *