Weekly News: Week 47

Hallo, de eerste Weekly News van Remco Meulendijk. Elke week worden we met z’n allen vol gegooid met persberichten over de fantastische nieuwe modellen die elk merk heeft. Maar toch heb ik ook een mening en die wil ik graag laten spreken. Daarom ga ik elke week een Weekly News maken waarbij ik ook mijn mening over het nieuws geef. Dit keer de Prijzen van de SLS AMG en de geruchten over een ‘Kurz’ SLS AMG. De Porsche 911 GT3 R. Maar een dikke Caddy komt ook voorbij scheuren. En wat doet Lee Noble nou weer?

Mercedes SLS AMG

De prijzen van de SLS AMG

De nieuwe Mercedes AMG gaat in Nederland na alle BPM en die belastingen. Tromgeroffel! 242976,- Neerlandse Eurootjes kosten. Ja tweehonderd duizend tweeënveertig negenhonderd zesenzeventig euro. Eigenlijk had ik wel verwacht dat deze AMG meer zou kosten. Want als je de specs ziet heeft hij ‘maar’ een 6,3 V8. Maar met die 8 cilinders perst hij er wel 571 pk’s uit. Een andere premium supercar: de Audi R8 V10 is 30.000 euro goedkoper en heeft dezelfde soort spec’s. Het is een bak geld en ik vind zelf de auto minder mooi dan zijn concurrenten, maar als je wel van deze styling houdt. Dan is dit toch wel een leuk cadeautje wat je jezelf kan geven. Ach joh gewoon doen! Je leeft maar 1 keer 😀

Mercedes SLS AMG

SLS’Kurz’?

Ja, een kleinere SLS gaat natuurlijk iets minder kosten zodat meer mensen er eentje kunnen kopen. En de prijs is waarschijnlijk iets onder de 243.000 euro 😉 Dit kleintje moet gaan concurreren met de 911 van Porsche. Deze sportbak moet

een nieuwe motor krijgen die kleiner word dan de 6,3 liter V8 en groter dan de 5,2liter.Ook krijgt deze AMG motor een cilinderuitschakeling. Dit is om alle hippie’s tevreden te houden en niet teveel vieze CO2 uit te spuigen, bah! Dit kleintje zal nog tot 2015 niet te vinden zijn op de weg. Dus we gaan alvast sparen.

Porsche 911 GT3-R

Porsche’s uhhhh 20ste? versie van de 911.

Nadat Porsche de: Carrera (S), Carrera 4(S), Tagra 4(S), Turbo, GT3, GT2, GT3RS en nog versies op die modellen. Komt porsche vrolijk met de Porsche 911 (997) Carrera GT3 R, Phoe wat een naam! Maar ook wat een bak! Bijvoorbeeld de voordelen van deze auto. Hij mag niet de straat op dus je hoeft niet in de sportwagen in de file te staan, maar kan gewoon gaan scheuren over het circuit. Hij weegt maar 1200 kilo dus heb je een heerlijke PK/gewicht verhouding. Hij heeft 0,2 liter meer dan de GT3 cup (o, die hoort ook nog in het rijtje). En heeft dus een 4,0 liter Boxer motor die 480 pk heeft en voor de pussy’s onder ons ook nog ABS, tractiecontrole en nog wat elektronische spulletjes. Maar toch hou ik van deze auto’s


Cadillac CTS-V SportWagon by Remco Meulendijk

Caddy’s labradorbak bak voor pitbulls

De geweldige Cadillac CTS-V met de V8 van Corvette in het vooronder is natuurlijk al een geweldig ding. Ja ik weet het, ik val in de herhaling. En met een prijsje waar je zowat een hyundai van koopt. Is natuurlijk een leuke aanbieding. Maar waar moet ik mijn spulletjes kwijt? Uhhh. Ja Bob Lutz had dus ook al dat probleem. En toen zag hij mijn impressie. En tadaa. Nu komt er een Caddy mét ruimte voor je pitbull, want een labrador is niet stoer genoeg! Nou even voor de geïnterreseerde: de Caddy heeft een V8 met 556 PK en gaat in zo’n 4 seconden naar de 100. Dat heeft de sedan toch ook? Ja de Wagon versie heeft dezelfde specs :D. Ik vind dit wel een leuk alternatief voor BMW M5 en de M-B E-klasse AMG. Hij ziet er een stuk dikker uit maar is ook nog net zo snel en heeft een beter prijskaartje. Dus ik zou het wel weten. Of ik moet genoeg geld hebben voor een zwart RS6 Avant.


Noble M400

Lee Noble heeft weer iets bedacht.

Noble heeft laatst de M600 onthuld, maar dat is niet van hem zelf. Want hij heeft een nieuw BV’tje: Fenix Automotive Ltd. Daar gaat hij weer verder met zijn M12 en nog wat ander toekomstige modelletjes. Deze komen niet meer uit Groot-Brittanië, maar uit Zuid-Afrika. Hij heeft wel leuke plannen. De nieuwe Fenix krijgt een V8 middenmotor met achterwiel aandrijving. Daar mee wil hij een ideale trackday auto maken voor 100.000 euro. En heeft een sprintje naar de 160 in zeven seconden. Lekker hoor, maar wat moeten wij nou met die 160? Waarom geen 0-100 tijd? Maar die 7 seconden is wel lekker snel. Ik hoop dat dit wel een beetje goed van de grond gaat komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *