Jenson Button is Wereldkampioen F1 2009

Jenson Button wereldkampioen 2009

Zojuist is Jenson Button in Sao Paulo eindelijk geworden wat hij al zo lang wilde: Wereldkampioen!

Hij deed dat niet door een geweldig goede race te rijden, hij werd 5e, maar uiteindelijk telt alleen het resultaat. Jenson had ook nog het geluk dat zijn teamgenoot en concurrent voor het kampioenschap Rubens Barrichelo een lekke band kreeg waardoor zijn kansen op het kampioenschap snel slonken.

Het team van Brawn GP heeft verder ook nog het kampioenschap voor constructeurs gewonnen. Niet slecht toch voor een ‘nieuw’ team? Tijdens de race deed Heikki Kovalainen overigens nog even een Albersje, met als gevolg dat hij de auto van Kimi Raikkonen kortstondig in vuur en vlam zette.

Bekijk de schokkende beelden hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *