F1 Update: 02 sept. 2009

Even een kleine update uit de Formule 1 wereld. De situatie rondom Felipe Massa. En moest Piquet opzettelijk crashen?

Allereerst de situatie rondom Felipe Massa. Vandaag is bekend geworden dat hij op zijn vroegst was in 2010 weer zal racen. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar een terugkeer in de Formule 1 laat dus nog eventjes op zich wachten. En gezien de slechte resultaten van Luca Badoer is de vraag: Wie gaat Felipe Massa vervangen? nog steeds actueel. Wordt het Giancarlo Fisichella? En dan is er nog het (potentiele) schandaal rondom Renault en de crash van Nelson Piquet.

Wat is er aan de hand? Tijdens de GP van Singapore in 2008 parkeerde Nelson Piquet Jr. zijn auto plotseling in de muur, met als gevolg dat er een saftey car op de baan kwam. Dit zorgde er voor dat zijn teamgenoot Fernando Alonso opschoof naar de 1e positie. Alonso had al vroeg in de race een pitstop gemaakt en door de safety car doken alle leiders naar binnen. En Alonso kon zo mooi opschuiven naar P1 en uiteindelijk de overwinning pakken.

Afgelopen zondag maakte de FIA bekend dat er een onderzoek gestart is naar een eventuele opzettelijke crash die een teamgenoot voordeel zou hebben opgeleverd. Algemeen wordt aangenomen dat het om het Singapore incident gaat.

Het zaakje zou aan het rollen gebracht zijn door Nelson Piquet, die onlangs ontslagen is door Renault. Vreemde haatgevoelens? Of speelt er wel degelijk iets?

Ondertussen heeft Bernie Ecclestone vandaag bekend gemaakt dat hij vreest dat Renault (mede) door dit gerucht/incident de Formule 1 wel eens zou kunnen verlaten. De Franse autobouwer lijdt forse verliezen en een incident zoals dit zou helemaal slecht uitkomen. Wordt Renault na Honda en BMW het derde merk in korte tijd dat uit de F1 stapt?

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

2 thoughts on “F1 Update: 02 sept. 2009

  1. ja ik vind dat het oude koeien uit de sloot halen is. plus ze moeten uit dat FIArari die ex ferrari president gooien. hij bedenkt veel te veel domme regeltjes. zoals je haalt iemand in doordat je af snijdt en dan moet je die plaats terug geven, das ok. maar je mag tot de volgende
    bocht niemand inhalen:s. en we weten nu dat toch fisichella bij ferrari gaat rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *