Nieuwe krachtpatser uit Modena

Ferrari

Italië liefhebbers opgelet: hier is de opvolger van de F430! De 458 Italia. De 458 heeft ten opzichte van de voorganger veel afgevallen. Dat doet hem goed, geen plompe verschijning meer, maar een getraind lichaam. Met zijn lage neus maakt dit een aggresief uitziende wagen. Dit is een van de laatste Ferrari’s die mij direct weer goed bevalt. Hoofdontwerp is van Pininfarina afkomstig, in samenwerking met Ferrari’s designchef Donata Conco.

Ferrari claimt een verbruik van 1 op 7,3, een sprint korter dan 3,4 seconden en een topsnelheid die boven de 325 km/h uitkomt. De 458 maakt in alle gebieden gehakt van zijn voorgangers, zelfs de Enzo moet er aan geloven. Zelfs qua remmen verslaat hij zijn oude broer.

750 pk, dikke V8 met een krukas en deze motor levert bijna  hetzelfde geweldige geluid als zijn voorganger. Deze bodybuilder weegt maar 1830 kg. Op de Autosalon in Frankfurt zal er meer informatie en beelden worden vrijgegeven. Onder andere beelden van het interieur.

Graag zou ik reacties horen op deze supercar!

Ferrari

One thought on “Nieuwe krachtpatser uit Modena

  1. Eerlijk gezegd vind ik hem niet mooi. Ik vind hem doorgezakt en de raamlijn aan de onderkant is te klein. Ook de koplampen vind ik lelijk, de neus vind ik ook een beetje raar. Ik vond de F340 stukken mooier. Wel een leuk detail vind ik de F40 uitlaten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *