Formule 1 Update 2:5 juli 2009

Wat zit er deze keer in?

Rare uitspraken van Bernie?, Force India en Williams blijven geschorst, een rondje over het YAS marina Circuit en nieuwe grand prix’?

Rare uitspraken van Bernie?
Jaja, bernie heeft wel een hele rare uitspraak gedaan! Bernie Ecclestone heeft in Groot-Brittannië veel stof laten opwaaien omdat hij in een interview zei dat hij het vermogen van Adolf Hitler om ‘dingen voor elkaar te krijgen’ prees.
“In veel opzichten is het vreselijk om te zeggen, maar afgezien van het feit dat Hitler zich heeft laten gaan en overgehaald is om dingen te doen waarvan ik geen idee heb of hij dat wilde of niet, hij in staat was om heel veel mensen aan te sturen om dingen voor elkaar te krijgen.” Ook liet Ecclestone weten een voorkeur te hebben voor totalitaire regimes. Hij is geen fan van een democratie. “Politici maken zich te veel zorgen over verkiezingen. Ik geef de voorkeur aan sterke leiders. Margarat Thatcher (voormalig Brits premier, red.) nam beslissingen en klaarde de klus”. De Joodse organisaties vonden dit niet leuk en waren daardoor ‘not amused’ te noemen over de uitspraken van Bernie en zeiden dit: ”Als meneer Ecclestone serieus denkt dat Hitler overgehaald moest worden om zes miljoen joden te vermoorden, ieder Europees land binnen te vallen en Londen te bombarderen dan heeft hij weinig kennis van de geschiedenis en beschikt hij over weinig inzicht”.

Force India en Williams blijven geschorst.
Force India en Williams blijven geschorst als het aan de FOTA ligt. En dat komt omdat ze zich zonder voorbehoud in hadden geschreven voor volgende seizoen Formule 1. De andere teams hadden zich onder voorbehoud ingeschreven. Aangezien de FOTA en de FIA tot een akkoord zijn gekomen mogen de teambazen beslissen wanneer ze terugkomen maar er is nog geen vergadering over dit onderwerp gepland. Be continued….


Een rondje over het YAS Marina Circuit.

Het nieuwe circuit op de kalender dit jaar de Grand Prix van Abu Dhabi op het YAS marina Circuit kan je nu zelf proberen op de computer. Je kan zelf racen over het circuit en kijken of je beter van dan Button :P. Maar echt makkelijk is het niet. Klik hier om het te spelen.


Nieuwe Grand Prix’?
Bernie is aan het onderhandelen over GP’s in Bulgarije en in Argentinië. De plannen in Bulgarije waren er al een tijdje en ze hopen dat het contract bij de GP van Duitsland getekend word. Dit circuit word gebouwd bij Pleven en dat ligt in het noorden. De races zouden er vanaf 2011 worden gehouden en tot 2015 of met een verlenging tot 2020. In Argentinie zou het een stratencircuit zijn. Zo’n 400 kilometer ten zuiden van Buenos Aires. En in het plaatsje Mar del Plata. Er was vroeger al 20 keer een Grand Prix in Argentinië tussen 1953 en 1998. Be continued…

One thought on “Formule 1 Update 2:5 juli 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *