Formule 1 Update 1: 20 juni 2009

Wat komt er in voor? Vettel laat zien wie hij is, FIA vs. FOTA, Lewis gaat onderuit in Silverstone, Sutil crashed.

Vettel laat zien wie hij is.
Sebastian Vettel heeft de pole veroverd voor de GP van Groot-Brittannië. Rubens Barrichello start morgen naast Vettel op de eerste startrij terwijl Jenson Button teleurstellend zesde werd.

 

FIA vs. FOTA
Ja wat is er gaande? Nou het zit zo de FIA wil dat er een budgetlimiet komt. En de FOTA-teams (Ferrari, BMW, Renault, Toyota, McLaren, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Brawn GP) willen dat niet. Er is dus een strijd gaande tussen de Teams en de FIA. En nu willen de teams een eigen kampioenschap beginnen, maar FIA zegt dat de FOTA dat niet voor elkaar gaat krijgen. Ook zegt de FIA dat ze gerechtelijke stappen gaan zetten tegen Ferrari, Red Bull Racing en Scurderia Torro Rosso als zij uit de F1 stappen want die 3 teams hebben een contract dat ze nog enkele jaren in de F1 moeten gaan rijden.

Hamilton gaat onderuit in Silverstone.
Hamilton zal zeker balen. Want de regerend wereldkampioen is de laatste drie races niet verder gekomen dan Q1 en dat is toch wel zeer slecht te noemen. In Monaco was het doordat hij spinnend de muur tegen kwam. In Turkeije kwam hij gewoon te kort. En vandaag op Silverstone leek het tij toch te keren maar…. Hij lag eerst 8e maar zakte terug naar de 19e plaats. In de laatste minuut van Q1 had hij het goed voor elkaar en zou naar de volgende kwalificatie ronde gaan. Maar ondertussen Spinde Sutil en kwam hard in de muur en de kwalificatie had een rode vlag. Dus het was bye bye zwaai zwaai Q2 voor Lewis. Jammer….

Sutil crashed.
Sutil zat in zijn laatste rondje van Q1. Hij had remproblemen dat deed hem de bandenstapels raken. Sutil wilde hard remmen voor de bocht Abby, maar remmen deed de auto niet en de bandenstapel was het enige wat hem liet stoppen, hard stoppen. Maar gelukkig heeft hij niets.

2 thoughts on “Formule 1 Update 1: 20 juni 2009

  1. Bedankt! Ja ik ga dit vaker doen. Want het maakt alles een stuk duidelijker. Natuurlijk ga ik ook gewoon verder met de F1 verslagen zoals morgen: De Formule 1 van Engeland op Silverstone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *