Formule 1: Grand Prix van Monaco

Dit is een race die ik leuk vind. Het is close racing en er is zo veel glamour eromheen. Dit is de race van het jaar. De GP van Monaco!

Nadat zaterdag Button alweer op pole stond kon hij dit keer als eerste starten. Hamilton staat 19e en is de loser van de rit. Dit komt omdat hij bij de kwalificatie is gecrashed en hij zijn versnellingsbak heeft gewisseld. Glock gaat over de magische 500kg wagengewicht  en start uit de pits.

En daar gaat het licht uit en Barichello is goed weg en neemt meteen de 2e plaats over. Er zijn geen startcrashes. Lewis gaat in het achterveld de langzame Toyota van Trulli voorbij. In de 3e  ronde  gaat Kubica de pits in. Vettel is bezig aan de Vettel-train. Massa wil hem in de tunnel in halen of in de chicane uitremmen. Hij mist zijn rempunt en snijdt de chicane af en moet Vettel zijn plek weer  afstaan maar Rosberg zit op het vinkentouw en gaat Massa ook voorbij. Vettel is 3seconden langzamer dan Button! In lap 11 komt de eerste crash, Buemi rijd met zijn Toro Rosso in de kont van Piquet. Piquet kan verder naar de pits voor reparaties maar zijn auto is te gehavend om te maken. In de 11e ronde gaat Hamilton naar binnen voor de hardere option tyre, en hij is weer als laatste op de baan. Raikkonen is weer naar Barichello gereden en wil erlangs. Maar hij kan er niet langs en komt in de 15e ronde naar binnen. Hij komt weer terug als zevende. Vettel is in de 16e ronde eraf geknikkerd. Barrichello pit vanaf de 2e plaats. in de ronde erna komt Button naar binnen net achter Massa. Rosberg komt in het rondje 18 naar binnen vanuit de leiding en komt achter Alonso weer terug. Massa pit in de 19e ronde en komt ook weer na Alonso de baan op. Kovalainen pit in de 21 ronden en dan zijn bijna alle pitstops geweest maar Webber komt het rondje erna nog binnen. Button gaat lekker en rijd met 16seconden voor Barichello. Alonso in de top acht eigenlijk nog de enigste die nog moet pitstoppen en kan dus van het lijstje winnaars weggekruisd worden.In de 28e ronde komt Alonso eindelijk binnen en komt dan achter Fisichella terug. In het rondje 31 komt Kubica binnen voor een pit? Nee, hij parkeerd zijn bolide in de garage en is dus uitgevallen. Massa word dan voor de 2e keer gewaarschuwd dat hij niet teveel over de kerbs moet rijden. In het rondje 35 komt Nakajima binnen voor zijn pitstop en hij is daarna weer te vinden op de 12e plaats. Heidfeld, Trulli and Glock amoet nog steeds pitten en gaan voor een 1 stopper. Heidfeld komt binnen in lap 44 en komt weer terug naar 14e plaats. In lap 50 komt Trulli voor de eerste en de laatste keer naar binnen. Een rondje ernaa komt Barichello naar binnen van 2 en komt terug op 5. Bourdais en Sutil komen ook binnen voor benzine en banden. Daarna komt een rondje later Button binnen vanuit de leiding en komt na Raikkonen terug. Kovalainen crashed in de muur in de 53ste ronde. Dat is een grote domper voor Mclaren en Kovalainen. Raikkonen gaat in ronde 54 naar binnen. Hij pakt de zachtste band en komt op de 5e plek terug. Massa en meteen ook Webber gaan naar binnen in het rondje 57. Eindelijk het rondje ernaa gaat Glock naar binnen en dat is zijn enige pitstop. Bourdais gaat een punt scoren als het zo door gaat! Maar Fisichella komt ronde na ronde dichter bij de Toro Rosso  rijder. Nakajima is daar ook in mee gegaan en vecht ook een beetje mee. Rosberg gaat de pits in en komt terug na Alonso, maar Alonso komt ook binnen en komt dan weer terug op de 7e plaats. Nakajima komt in de 72e ronde naar binnen voor een Splash and dash. En jammer daar gaat Nakajima in de muur! Dit is in de 77e ronde en word dus niet gevlagd. Wie wel word gevlagd is Button. En dan zelfs nog als eerste! En dat al voor de 4e keer.

  Coureur Nat Nr Team Tijd/Achter
1 Jenson Button ENG 20 Brawn – Mercedes 1.40.44,282
2 Rubens Barrichello BRA 21 Brawn – Mercedes + 7,666
3 Kimi Räikkönen FIN 4 Ferrari + 13,442
4 Felipe Massa BRA 3 Ferrari + 15,110
5 Mark Webber AUS 14 RedBull – Renault + 15,730
6 Nico Rosberg DUI 16 Williams – Toyota + 33,586
7 Fernando Alonso SPA 7 Renault + 37,839
8 Sebastien Bourdais FRA 11 Toro Rosso – Ferrari + 1.03,142
9 Giancarlo Fisichella ITA 19 Force India – Mercedes + 1.05,040
10 Timo Glock DUI 10 Toyota +  1 ronde
11 Nick Heidfeld DUI 6 BMW Sauber +  1 ronde
12 Lewis Hamilton ENG 1 McLaren – Mercedes +  1 ronde
13 Jarno Trulli ITA 9 Toyota +  1 ronde
14 Adrian Sutil DUI 18 Force India – Mercedes +  1 ronde
15r Kazuki Nakajima JAP 17 Williams – Toyota +  2 ronden
r Heikki Kovalainen FIN 2 McLaren – Mercedes + 27 ronden
r Robert Kubica POL 5 BMW Sauber + 50 ronden
r Sebastian Vettel DUI 15 RedBull – Renault + 63 ronden
r Nelsinho Piquet BRA 8 Renault + 68 ronden
r Sebastien Buemi ZWI 12 Toro Rosso – Ferrari + 68 ronden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *