Formule 1: Grand Prix van Maleisië

Dit weekend was er weer de 2e race van de kalender. Dit keer in Maleisië, Sepang
Een zaterdag was Jenson Button voor de 2e keer dit jaar de snelste en dus ook pole-position. Maar bij de start was hij zeker weten niet de snelste en werd meteen door Rosberg ingehaald, die echt een geweldige start had. Maar Trulli en Alonso waren hem ook al voorbij. Dit keer was Kovalainen weer vroeg een uitvaller. Hij komt op het vuilen en te hard over de kerbs en vliegt rechtsaf de grindbak in. Kubica klaagde al over het geluid van de motor van zijn wagen. En hij had gelijk hij lag er in de 2e ronde al uit. Kubica en Kovalainen hebben zeker weten een slechte start van het seizoen.

De rondes die volgen zien we dat de Brawn’s posities winnen maar Trullien Rosberg waren al weg. Alonso maakte een lekker treintje, maar verremd zich en is zijn plek kwijt aan Raikkonen. En ook Mark Webber heeft daarna zijn 6e plaats afgepakt. Het is eindelijk tijd voor de eerste pitstops.

De eerste van het rijtje is Vettel in rondje 14. Hij gaat gewoon verder op de zachte slicks, die op dit circuit zeker de beste keuze zijn. In de 16 ronde is Rosberg binnen vanuit de 1e plaats en gaat net als Vettel door op de zachte band. De lucht om het circuit word steeds donkerder en Raikkonen is de eerste die kiest voor de Full-wets, nee niet de intermediates nee meteen de full-wets. Het regende nog niet en hij rijdt meer dan 20 seconden langzamer dan de rest. Daarna is Button aan de beurt voor de stop en komt net voor Rosberg de baan weer op.

Na de 20ste ronde begint het lichtjes te regenen en komt iedereen weer binnen voor intermediates. Hier zie je dat Raikkonen een slechte keuze heeft gemaakt, want hij verteld tegen het team dat zijn banden zijn versleten en hij licht 14e. Inmiddels heeft Webber en Hamilton een mooi gevecht op de baan. Hamilton gebruikt 2 keer zijn KERS maar Webber valt Hamilton aan en komt erlang. In de 2e bocht verremt Webber zich en Hamilton neemt de 6e plaats af.

In ronde 27 zijn veel coureur ontevreden over hun regenbanden en kiezen weer voor intermediates te gaan halen. Het was de vraag wanneer de regen zou komen. En dat gebeurde in ronde 30. Glock komt al eerste binnen om zijn banden te wisselen, en het worden de full-wets. De rest komt voor hetzelfde binnen. Slecht 2 rondjes daarna komt de Safety Car de baan op en word besloten dat de race vroegtijdig word afgevlagd. Na 50 minuten komt uiteindelijk het bericht dat er geen herstart meer komt.

En omdat er niet meer dan 75% van de race is gereden word de helft van de punten uitgedeelt. Hieronder zie je de uitslag

 

Coureur Team Tijd
1. Button Brawn GP 33 ronden
2. Heidfeld BMW  
3. Glock Toyota  
4. Trulli Toyota  
5. Barrichello Brawn GP  
6. Webber Red Bull-Renault  
7. Hamilton McLaren-Mercedes  
8. Rosberg Williams-Toyota  
9. Massa Ferrari  
10. Bourdais Toro Rosso-Ferrari  
11. Alonso Renault  
12. Nakajima Williams-Toyota  
13. Piquet Renault  
14. Raikkonen Ferrari  
15. Vettel Red Bull-Renault  
16. Buemi Toro Rosso-Ferrari  
17. Sutil Force India-Mercedes  
18. Fisichella Force India Mercedes  

Snelste ronde: Button 1:36.641

Uitgevallen:

Coureur Team Ronde
Kovalainen McLaren-Mercedes 1
Kubica BMW 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *