Automobilist veroorzaakt drama op Koninginnedag in Apeldoorn


Wat op deze zonnige Koninginnedag in Apeldoorn een volksfeest had moeten worden is uitgelopen op een enorm drama. Een personenauto die even voor twaalf uur dwars door de menigte reed, zou twee doden en minstens twaalf gewonden hebben veroorzaakt. Zes gewonden zijn er ernstig aan toe. Edit: Er zijn in totaal 17 slachtoffers, waarvan 4 personen zijn overleden en nog 5 personen er zeer ernstig aan toe zijn. Inmiddels is het ook al duidelijk dat het een opzettelijke actie was van een 38 jarige autochtone man.

Edit: Helaas is er om 20:00 uur meegedeeld dat er een 5e slachtoffer overleden is. Dit is niet de bestuurder van de Swift. Hij is wel zwaar gewond.
Edit:
Om 02.58uur gisteren avond is ook de bestuurder van de swift ook overleden.
Edit:
Jammer, Jammer! De zwaar gewonden marechaussee is ook overleden. Dit is de 7e overledene.
We betuigen medeleven aan de slachtoffers en alle andere mensen.

Het bezoek van de koninklijke familie aan Apeldoorn werd ruig verstoord door een zwarte Suzuki die de afgezette wegen was opgereden en met hoge snelheid dwars door de mensenmassa reed. De koninklijke familie reed op dat moment in een ‘historische optocht’ op de Loolaan richting het Paleis en de straten stonden bomvol met publiek.

De auto kwam tot stilstand tegen het Apeldoornse monument ‘De Naald’ aan bij Paleis het Loo. Op dit moment is nog onduidelijk of het de bedoeling van de automobilist was om de bus te raken, maar vermoedens doen sterk aan opzet denken. De bestuurder moest uit het wrak worden bevrijd. Diverse mensen beweren dat ze schoten hebben gehoord, maar eveneens is niet duidelijk of er vanuit de auto is geschoten of dat politie of beveiligingsmensen hebben geschoten. Alle Koninginnedagfestiviteiten in Apeldoorn zijn per direct afgelast. Meer informatie op nu.nl.

Ik betuig medeleven aan de slachtoffers en alle overige mensen.

Edit: Op veel andere plaatsen in het land zijn festiviteiten afgebroken en hangt de vlag half stok. Er sirculeren nu ook namen over het internet zoals op geenstijl en elsevier

4 thoughts on “Automobilist veroorzaakt drama op Koninginnedag in Apeldoorn

  1. Vijfde persoon is ook overleden.
    De verdachte is al hersendood verklaard en wordt geen zorg meer aan verleend.

    Ik betuig medeleven aan de slachtoffers en alle overige mensen.

  2. Ik bedoelde, een van de zwaargewonde mensen is ook overleden en dat brengt het dodenaantal al op 5 mensen.

    Vandaag van een prachtige dag is het overgegaan tot dag van rouw. Het drama gaat al de hele dag door mijn hoofd, daaruit blijkt dat ik mijn medeleven toon aan de slachtoffers en andere mensen die betrokken zijn bij dit drama.

    Sterkte iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *