Grand Prix Australie


Het was weer is tijd voor de Formule 1. Zoals vorig jaar was Australie de plek van de eerste race.
De Brit Jenson Button heeft de race uiteindelijk gewonnen. De 2 coureurs van Brawn GP hadden de eerste plekken. Het dubuterende team heeft het dus goed gedaan Jarno Trulli van Toyota kreeg op drie ronden van het einde van de race een podiumplaats in zijn schoot geworpen.Coureur Robert Kubica verspeelde kort voor de finish voor zichzelf en Sebastian Vettel (RedBull) een zekere podiumplaats. De Pool van BMW Sauber wilde Vettel inhalen, maar duwde Vettel naar binnen en Vettel kon nerges meer naar toe en ramde de Duitser op de achterkant in een bocht van de baan, waardoor beide coureurs uitvielen, omdat ze daarna in de volgende 2 bochten allebei tegen de muur knallen. Kubica flink hard en Vettel reed langzaam door. Er kwam een Safetycar op de baan. En hiervan profiteerde Barrichello waardoor Brawn GP de eerste én tweede plek op het podium in de schoot kreeg geworpen. Door de actie van Kubica, schoof Trulli door naar een derde plek. Trulli was gestart vanaf de negentiende positie nadat de FIA de beide Toyota-bolides had gediskwalificeerd vanwege een flexibele achtervleugel.

Geen moment reed er op het Albert Park-circuit een Ferrari of McLaren aan kop. De Fin Heikki Kovalainen (McLaren) viel al vroeg uit en Lewis Hamilton moest zich vanaf de achttiende plaats naar voren vechten. De Britse wereldkampioen eindigde uiteindelijk als vierde. De Ferrari’s reden lang tussen de vierde en twaalfde positie. Richting het einde van de race gaf de wagen van Massa er de brui aan en ook Räikkönen finishte niet. Na de race heeft Hamilton toch nog de 3e plek te pakken gekregen omdat Trulli 25 secondes tijdstaf.


 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *