Surprice! Nieuwe GT3

Wat nou, een porsche met een sportuitlaat! Dit is een echte Porsche! De nieuwe GT3, ja na dat de nieuwe carrera, carrera 4, carrera S, carrera 4s zijn gefacelift, nou eerder ge-asslift, maar ja.

 

De inhoud van de motor groeide van 3,6 naar 3,8 liter en is goed voor 435 pk, een winst van 20 pk. Wanneer je het gas dan goed intrapt en precies op de juiste momenten schakelt, zit je na 4,1 seconden aan de 100 km/u. De topsnelheid wordt bereikt bij 312 km/u.

Porsche heeft hard gewerkt aan het verbeteren van de rij-eigenschappen. Het stability management systeem (PSM) is onder handen genomen, wat er onder andere voor zorgt dat de traction controle nog beter z’n werk doet. Ook de grotere keramische remmen dragen bij aan een stukje extra stabiliteit. De aerodynamica werd nog eens goed bekeken en de nieuwe GT3 heeft twee keer zoveel downforce als z’n voorganger.

Van buiten zijn de wijzigingen redelijk subtiel gehouden. De achterspoiler werd opnieuw getekend, de LED achterlichten kregen een iets andere vorm, nieuwe bi-xenon koplampen en aangepaste luchtinlaten in de voorbumper. De Duitsers mogen straks 116.947 euro afrekenen voor de GT3.

Bron: Autoblog.nl

 

PS. De plaatjes
  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *