SSC is elektrisch bezig!

Elektrische auto’s zijn een hype in autowereld. Iedereen wil een elektrische auto in gamma hebben staan, maar gek genoeg zijn het koekblikken of van die saaie auto’s. Maar SSC heeft wel een cool ding gemaakt. Je kent de Ultimate Aero al? Nee? Dat is die 1287 pk  tellend monster met een v8. Nu hebben ze dit  bedacht een elektrische auto met 1.217 pk, en dat is heel snel.Met de Aero EV willen ze een gooi doen naar het Guinness-record van ‘snelste elektrische productieauto ter wereld’  Ze zeggen dat de aandrijflijn op veel manier toegepast kan worden.En dat de accu’s van het type lithium-ion in 10min! opgeladen zijn via een normaal stopcontact.

SSC noemt haar elektrische aandrijflijn AESP – All-Electric Scalable Powertrain – wat verwijst naar het feit dat het systeem makkelijk veel verschillende configuraties/vermogens te leveren is. Zo zou je een simpel bestelbusje kunnen voorzien van een AESP met 200 pk, en een circuitmonster van een versie met 1200 pk. De AESP onderscheidt zich verder door de compacte bouw, het lichte gewicht (minder dan 90 kg!), vloeistofkoeling en de eerder genoemde extreem korte oplaadtijd. De SSC Ultimate Aero EV heeft met het systeem een actieradius van 240 tot 320 km.

Ze willen de AESP binnen een korte tijd aan autofabriokanten, en transsportbedrijven gaan leveren. $5.000 tot $6.000 per stuk. Je moet er dan wel meer dan 1.000 gaan halen.

Het  klinkt allemaal heel leuk maar het lijk mij te mooi om waard te zijn, zeker als je weet dat die grote fabrikanten als Toyota en General Motors al heel lang bezig zijn met het ontwikkelien van goede elektrische aandrijflijnen; en hen lukt het echt niet om een auto 300 km te laten rijden na 10 minuten laden. We zullen zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *