Byebye Honda S2000

Sinds 1999 kunnen we genieten van de Honda S2000, een lekker roadstertje met een hoogtoerige viercilinder die goed is voor 240 pk. Door de jaren heen werd het Japannertje af en toe een beetje bijgeslepen, maar nu is het doek dan toch echt gevallen.

De S2000 is op de markt in 64 landen en was de afgelopen negen jaar goed voor een productie van meer dan 110.000 stuks. Rond de 65.000 hiervan gingen naar de Verenigde Staten. Het blad Car & Driver zette de auto dan ook maar liefst vier keer op hun jaarlijkse “10 Best”-lijst.

Een opvolger voor de S2000 staat nog niet klaar, en aangezien Honda de afgelopen tijd wel meer heeft weggestreept zoals de nieuwe NSX en de F1, hoeven we er voorlopig waarschijnlijk nog niet op te hopen…

Jammer dus, het was een leuke auto, een goede concurrent van de MX-5 en het heeft een record de meeste pk’s uit een atmosferische motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *